Välkomna till Impreza GC Sweden, klubben för bara klassiska Impreza!

Klubben grundades i Februari 2020 av tre personer från Borås, Alingsås och Ulricehamn. Alla tre delade det brinnande intresset för gamla Imprezor och alla tre hade samma åsikt om att klassiska Impreza syntes för dåligt i de andra mer etablerade klubbarna.

Under ett antal grillkvällar diskuterades olika alternativ för att lyfta upp bilmodellen och vi kom fram till att en "modell-klubb" vore bästa alternativet, detta hade funnits förr men den hade nu blivit mer öppen för alla Subaru. Så en kväll startades en sluten grupp på Facebook som lade grunden för klubben. Fler medlemmar bjöds in och klubben växte ganska fort, på bara ett år passerades två hundra medlemmar och klubben fortsätter växa.

Medlemsavgift har vi skippat och kör allt ideellt, det är viktigare med en trevlig gemenskap. Vi vill inte att folk ska behöva betala för att vara med i klubben då det kostar tillräckligt att ha en sån här bil som man håller vid liv och förfinar efter sin smak. För att lösa det så har vi valt att kläder och annan merchandise beställs från annat företag och klubben tjänar inget på detta, klubben köper alltså inte in varor för att tjäna pengar på detta.

För att medlemmarna skulle känna sig mer manade att lägga energi och kärlek på sina bilar så började blivande samarbetspartners kontaktas och intresset för dessa bilar var stort även utanför vår klubb. Vi har idag ett ganska stort nät med företag klubben samarbetar med, flera av dessa är stora och kända företag både i och utanför Sverige. Detta är något vi lagt ganska mycket tid och energi på än så länge. Längst ner på sidan finns lista med länkar till våra samarbetspartners.

Då världen tyvärr drabbades av Covid-19 så har inga större träffar kunnat samordnas, vi hann dock med ett par mindre sammankomster. Gott om planer finns och många träffar planeras, även bankörning planeras i framtiden men detta är också aktuellt efter att Covid försvunnit.

Våra mål med klubben är:
* Att hålla så många klassiska Imprezor som möjligt levande.
* Se till att medlemmar på ett lätt sätt kan få information om bilmodellen.
* Samla information om var man få tag på specifika delar.
* Kunna hjälpa medlemmar både online och på plats med deras bilar.
* Anordna sammankomster, både lokala och större.
* Finnas där för våra medlemmar.
* Utöka vårt samarbete med olika företag.
* Diskutera med anordnare av bilträffar för att visa upp klubben och bilarna där.
* Ha kul och bygga vidare på vår gemenskap.
* Övriga planer kommer byggas ihop med medlemmarna efter hand.

I kalendern finns än så länge planerat en storträff när Corona försvunnit, vi har även planerat två lokala träffar runt Göteborg. Klubben ska även ställa ut på JapDays @ Mantorp Park och kommer då ha plats där för sex bilar. Vi kommer kontakta fler större event för att se vad det finns för möjligheter för vår klubb att få plats att ställa ut på.

Om det är något ni nuvarande eller blivande medlemmar undrar över så går det bra att kontakta oss. Om ni vill bli samarbetspartner så är det också bara att höra av sig.

Bli medlem!

För att bli medlem så går ni antingen in i vår facebook-grupp och ansöker där. Har ni inte facebook så kontakta oss på kontakt@igcs.nu eller registrera er på vårt forum och skriv där.

Att bli medlem är som nämnts ovan helt gratis då vi driver allt ideellt. Vi tar inte emot avgifter, donationer eller något annat ekonomiskt stöd utan kör klubben helt på vår fritid och utan ersättning.
Klubbens samarbetspartners:

SubieSavers EU Mikrofiber.se Bilupplysningen.se BRL Electronics JapTuning AutoDude 59North Krumby Jim's Garage Car Care Products Westcoast Motorsport HTAutos UK Dalhems L-M-R.se Street Performance Tershine SC Styling StrongFlex AutoGruppen ECULabs DDesign Liquid Wrench 4Turbo.pl DO88 Motor Nord Speeding Bollnäs Bilvård Oljemagasinet.se Spacer.se RBD DynoTuning HCR Hard Core Racing Billackering.EU Dekaltrim.nu Gunk Angelwax QSP